Waarom online bestellen?

Het is altijd goedkoper

Omdat er geen winkelruimte nodig is om de producten uit te stallen, moet de verkoper hier ook geen kosten voor dragen. Bij de meeste verdelers van computerartikelen vertaalt zich dat in lagere prijzen. Dit is de voornaamste reden om online aan te kopen.

Het is makkelijk

U kan bestellen vanuit uw zetel. U kan een product uitkiezen op de website, vult uw gegevens in, doet de betaling via Visa, Bank Contact of Paypal.
U hoeft dus niet naar een drukke winkel te rijden. U kan gewoon wachten tot het aangekochte goed bij u thuis afgeleverd wordt.

Online bestellen? Is dat veilig?

Op deze website worden alleen producten aangeboden van erkende bedrijven, die via veilige software (SSL gecertificeerd) de betaling kunnen laten doorgaan.

Het hoeft geen betoog dat er overal dieven op de loer zijn. Dat is zo in het echte leven, en dat is ook zo op het internet. Sommige duistere praktijken houden in dat men nep-bedrijven opricht met nep-producten, of dat men via Ebay valse producten verkoopt. Geef dus nooit uw betalingsinformatie aan bedrijven die u niet kent of die u niet terugvindt op PCwinkels.be

Betaling en aflevering

U kan doorgaans betalen met alle courante credit cards, via een veilig netwerk van betaalsystemen. Via sommige winkels kan u ook gewoon met uw debit kaart (lees: uw bankkaart) betalen. De betaling is snel, veilig en vooral makkelijk uit voeren. Indien u bekend bent met online bankieren, bent u zeker ook vlotjes weg met het online aankopen van computers of ander digitaal materiaal.

Daarna zal de winkel uw goederen indien nodig nog bestellen bij de leverancier. Via de meeste websites kan u ook de levertermijn bekijken.

Uiteindelijk verstuurt de winkelier uw goederen via een taxi-service, of zelfs via de post. Dat kan rechtstreeks naar uw adres, of u hebt ook de mogelijkheidom een alternatief adres op te geven.
De gemiddelde levertermijn van zo’n bestelling bedraagt 3 tot 4 dagen, afhankelijk van de levertermijn van uw gekozen producten.

Internationaal bestellen

Computers en toebehoren bestellen in onze buurlanden kan soms voordelig zijn. Omdat de gemiddelde prijzen van digitaal materiaal met name in Duitsland en Nederland iets lager liggen dan bij ons, loopt het verschil al snel op, indien u een volledige computer bestelt.

Maar er zijn ook nadelen:

  • Uw spreekt de taal niet. In Duitsland kan het best zijn dat men u alleen kan verder helpen in het Duits
  • Herstelling. Wanneer uw product stuk is, moet u het meestal op eigen kosten terug opsturen naar de winkel. U komt ook dan pas te weten of uw product binnen de garantie kan hersteld worden. Bij uw lokale computerwinkel langs gaan is dan dus veel voordeliger.