Vervang uw trage Windows computer door een Ubuntu machine

Ubuntu VS Windows

Ik moest enkele maanden geleden opnieuw een zieke Windows computer herstellen. Maar deze keer maak ik er korte metten mee.

De zieke Windows computer

Juist, ik ben hier de computerhersteller in de familie. Bijna elke familie heeft er tegenwoordig eentje. Ik word gebeld voor vanalles en nog wat, en er wordt verwacht dat alle problemen met virussen, spyware en alle andere euvels door mij persoonlijk worden verholpen. Als een soort digitale privé doctor dus. Jaren aan een stuk, moet telkens weer opnieuw de Windows PC onderhouden worden, moet er spyware verwijderd worden, moet er een nieuwe versie geïnstalleerd worden omdat de oude zo vervuild raakte dat de Windows computer trager en uiteindelijk onwerkbaar werd.

Klinkt bekend? Wel, dan heb ik de finale oplossing. Zelfs voor de gepensioneerde medemens.

Ubuntu, een gratis operating systeem

Ubuntu kennen we al lang. Sinds de eerste versie in 2004 volgt zowat elke computertechneut met interesse wat Canonical, de maker van Ubuntu,  uitbrengt. 10 jaar geleden was Ubuntu voor de minder technisch begiftigde mens veel te ingewikkeld. Er moesten exotische hardware drivers gevonden en geïnstalleerd worden, en de grafische vormgeving was niet echt gebruiksvriendelijk te noemen.
Nu, 10 jaar later, is Ubuntu er écht klaar voor. Het bewijs vond ik bij m’n ouders.

Ubuntu als beter alternatief voor Windows

Gepensioneerd zijn ze, en technisch zijn ze niet echt. M’n vader is wel ingenieur van opleiding, maar is intussen ook al enkele jaren met verdiend pensioen. Ze zochten een alternatief voor hun oude, trage, en spyware/virus overladen PC, en nadat ik ze overtuigd had, kocht ik een basis PC, installeerde Ubuntu en hup! Ze waren vertrokken.

4 grote voordelen van een Ubuntu computer

Ze gebruiken de computer nu reeds een half jaar, en zijn er nog steeds zeer tevreden van, en willen niet meer terug naar Windows. En dat allemaal nadat ik ze slechts een uurtje heb getoond hoe Ubuntu werkt.

  1. Geen last van Spyware of virussen. Omdat Ubuntu gebaseerd is op linux, kan het ook gebruik maken van de veilige aard van Linux. Het is ook open source, waardoor elke programmeur in de wereld inzage kan krijgen in de broncode. Daardoor is het moeilijker om virussen te maken voor dit platform. Bijkomend zijn virussen ook vaak gericht op Windows computers, omdat die kwetsbaarder en minder veilig zijn.
  2. Ubuntu is snel. Zo’n Ubuntu PC heeft niet zo’n krachtige computer nodig, en werkt dus veel vlotter. De computer zal ook niet vertragen na verloop van tijd, wat bij een Windows computer veel te vaak wel zo is. Dus geen zorgen meer dat binnen 3 jaar de computer opnieuw moet ingesteld worden.
  3. Het is zeer gebruiksvriendelijk geworden. Tegenover vroeger kan Ubuntu nu wedijveren met de stijlvolle en intuïtieve interfaces van Apple. Zelfs een gepensioneerde computerleek kan er mee aan de slag! Het is volledig in te stellen in de Nederlands of Franse taal.
  4. Alles is gratis! Jawel, Ubuntu is gratis. Beter nog, alle software die meegeleverd wordt, is ook gratis. Als overtreffende trap : alle software die je als gebruiker nodig hebt, is ook gratis! Via het software center, ingebakken in Ubuntu, kan je snel en makkelijk de software vinden die je nodig hebt, installeren, en klaar!

Ben jij klaar om je trage Windows te vervangen?

Download en probeer Ubuntu, het gratis alternatief.

Bekijk ons aanbod van goedkope desktop PC’s, en gooi die dure Windows computer weg!