5 gratis alternatieven voor Microsoft Office

microsoft-office-header

Iedereen denkt dat tekstverwerkers en spreadsheets alleen te vinden zijn in Microsoft Office. Dat gelukkig niet correct! We sommen de 5 populairste, gratis alternatieven op.

1. Google Docs

Google Docs is een online platform waarin u gratis gebruik kan maken van een tekstverwerker, spreadsheets en presentatiesoftware. De grootste sterkte van Google Docs is dat het u toelaat om met velen tegelijk in 1 document te werken, zonder dat daar fouten bij optreden.  Je kan bestaande Word documenten eenvoudig uploaden en converteren naar Google Doc formaat. Het is bovendien een volledig pakket dat snel werkt. Het is misschien alleen online te gebruiken, maar geef toe, wanneer heeft u tegenwoordig geen internet connectie meer?

Om Google Docs te gebruiken hoef je niets te downloaden. Wanneer je al een Google account hebt, kan je meteen aan te slag via Google Drive.

2. FreeOffice

FreeOffice is in essentie een gratis versie van Word, Excel en PowerPoint. Je kan de gratis versie downloaden en eindeloos gebruiken, en als het je bevalt kan je eventueel een betalende versie aanschaffen, waarin nog meer functionaliteiten zitten verwerkt. Enige minpunt, er is geen Nederlandse versie.

Download FreeOffice

3. Open Office

Open Office bestaat al heel lang en vormt dus al lang een van de voornaamste tegenhangers van Microsoft Office. Het is zeer compleet en is een perfecte vervanger van de Microsoft versie. Het is uiteraard gratis en makkelijk te installeren op zowel Windows, Mac of Linux computers.

Download Open Office

4. Libre Office

Toen Open Office tijdelijk betalend werd in 2009/2010 beslisten enkele voormalige medewerkers van Open Office om zelf te starten met een variant die wél gratis bleef. Het resultaat van Libre Office was het resultaat en bestaat nog steeds. Net als Open Office is het beschikbaar voor alle platformen en is het zéér compleet.

Download Libre office

5. Kingsoft Office

In dit pakket vind je eigenlijk vrijwel een kopie van Microsoft office want… het is van origine een Chinees product. Maar laat je dat niet tegenhouden. Er zitten veel features in, en er bestaat zelfs een Android versie.

Download Kingsoft Office